Ana Sayfa

17 Aralık 2011 Cumartesi

Fanatiklik...

Nasıl bir duygudur fanatiklik bilmiyorum..., ben hiç bir konuda fanatik olmadım bugüne kadar...
Lakin, fanatik kişilere ve davranışlarına pek çok kere şahit oldum hayatım boyunca...

"Bir kimseye ya da bir şeye aşırı derecede coşku ve tutkuyla bağlı olan (kimse). İnançlarında katı olan, bağnaz..."  fanatiğin sözlük anlamıymış.

Tek başına "tutku ve coşku" olaylara karşı insanı mutlu kılan, dinç tutan, hatta her türlü başarının temelini teşkil eden bir olgu bence...
Lakin bu duygunun aşırı derecede olması, hele hele bağnazlık raddesine varması, kişinin hem kendisine hem de etrafındakilere zarar verme olasılığını güçlendiriyor.
Böyle bir durumda çoğu zaman kırıcı, yıkıcı, hasar verici durumlar ortaya çıkabiliyor. Çünkü fanatik diye adlandırılan kişiler, bağlı oldukları kişiye istemeden  kötü davranabiliyor, veya inandıkları şey uğruna, heyecan kisvesi altında olmadık davranışlarda bulunabiliyorlar.

Bu sabah gazete okurken, sevgili eşimin yarın oynanacak Fenerbahçe-Trabzonspor maçı için bugünden kapıldığı heyecanı gözlemledim. Fenerbahçe ile ilgili gelen bir maili, oğlumla bana gösterip  duyduğu büyük heyecanı bizimle paylaşırken, maalesef istediği coşkuyu alamayınca "seyrederken benim tüylerim diken diken oluyor, demek ki siz normal insan değilsiniz" diyerek bizi kapsam dışına almaz mı!...
Arkasından da "Yarın sabahtan itibaren akşamki maç için her türlü hazırlığı yapacağım, bizim için çok önemli" diyerek, yarın bana hiç dokunmayın'ın da aynı zamanda sinyalini vermiş oldu bizim "fanatik Fenerli"...:))

Hadi hayırlısı bakalım...sevgili eşimin ve tüm fanatik Fenerbahçe'lilerin yarın yüzleri güler inşallah...



1 yorum:

TURGAY dedi ki...

FENERBAHÇE büyüklüğü ne şampiyonluk büyüklüğü,ne kupa büyüklüğüdür.Onun büyüklüğü başka bir büyüklüktür işte, adı konamaz.
'İslam Çupi'
Bu sevginin büyüklüğüde bir başkadır,anlatılmaz hissedilir yaşanır.Bu arada dün herzamki gibi, Trabzon'u yendik.